Nov. 4, 2021

Iubirea tantrică. Sentiment versus emoție

,, E timpul să ne maturizăm.
La început există provocarea confruntării cu propria latură emoțională, dar rezultatul merită efortul.
În curând vei putea aprecia cât de ușoară este viața, cum încetezi treptat să te mai încurci în dificultățile pe care le ai cu ceilalți. Dacă te vei găsi într-o situație emoțională, de acum înainte vei avea mai multe informații despre ceea ce se întâmplă; viața nu este un dezastru, ci un val de trecut emoțional care se varsă necontrolat în prezent.
Iar conștientizarea a ceea ce se întâmplă poate acționa ca o ușurare extraordinară, deoarece brusc veți lua o anumită distanță față de situație.
Vei avea capacitatea de a fi mai mult un observator și mai puțin un participant. Asumarea responsabilității pentru propriile emoții, ceea ce înseamnă pentru trecutul individual, reprezintă un mare pas spre maturitate.
Când suntem emoționali, practic ne comportăm ca un copil de cinci ani aflat într-un corp de adult.
Și cu siguranță, din cauza obiceiurilor noastre emoționale, este „mai ușor” să alunecăm în nefericire și să îi acuzăm pe toți ceilalți decât să lucrăm conștient pentru găsirea fericirii în noi înşine.
Aducerea la suprafață a vechilor șabloane inconștiente și transformarea lor necesită efort și angajament.
Pentru a crea fericire și dragoste este nevoie de efortul de conștientizare care, la început, poate fi mai provocator decât alegerea vechii opțiuni de a interpreta din nou un model emoțional sau o dramă pentru „a n-a” oară.
Cu ajutorul conștientizării, avem posibilitatea să ne ridicăm deasupra noastră și să stabilim forme alternative de comunicare și exprimare care susțin și hrănesc iubirea.,,
 
Diana & Michael Richardson
 
Cartea a apărut la Editura Ascendent , septembrie 2021/
Detalii și comenzi : carteinspirata@gmail.com