...cărți în curs de apariție, recent publicate și reeditări

Dec. 23, 2021
ECCE HAIKU ! Un proiect editorial care era preconizat să apară în prima parte a lunii ianuarie, însă Moș Crăciun a avut mersul vioi anul ăsta și a adus cărțile din tipografie un pic mai devreme.
O carte la care am avut privilegiul și onoarea să scriu alături de  Eduard Țară , acest haijin de renume, cu un suflet mare, sensibil și frumos, căruia îi mulțumesc cu Recunștință pentru toată călăuzirea și inspirația pe care mi le-a oferit anul acesta, in drumul meu către ... lumea haiikuului.
O lume căreia am căutat să îi dăruim câteva din poemele noastre puse laolaltă.
Poeme inspirate din călătoria noastră, călătoria unui maestru și a unui învățăcel.
Haikuuri de citit lângă brad. Sau unde dorește fiecare din voi.
Sperăm din suflet că vom vedea în jurul nostru cât mai mulți oameni îndrăgostiți de haiku și de poezie în general. E o dragoste care lasă urme frumoase în lumea dinlăuntrul nostru și în cea de afară.
ECCE HAIKU! -poeme scrise pe două voci care își împletesc ecourile aceleiași pasiuni.
Publicată la Editura Carte Inspirată.
O carte cu două versiuni de copertă. (așa e când editorului îi plac ambele și nu poate să se hotărască la o singură variantă )
 
Disponibilă pentru comenzi începând cu 3 ianuarie,la carteinspirata@gmail.com.
Nov. 4, 2021
,, E timpul să ne maturizăm.
La început există provocarea confruntării cu propria latură emoțională, dar rezultatul merită efortul.
În curând vei putea aprecia cât de ușoară este viața, cum încetezi treptat să te mai încurci în dificultățile pe care le ai cu ceilalți. Dacă te vei găsi într-o situație emoțională, de acum înainte vei avea mai multe informații despre ceea ce se întâmplă; viața nu este un dezastru, ci un val de trecut emoțional care se varsă necontrolat în prezent.
Iar conștientizarea a ceea ce se întâmplă poate acționa ca o ușurare extraordinară, deoarece brusc veți lua o anumită distanță față de situație.
Vei avea capacitatea de a fi mai mult un observator și mai puțin un participant. Asumarea responsabilității pentru propriile emoții, ceea ce înseamnă pentru trecutul individual, reprezintă un mare pas spre maturitate.
Când suntem emoționali, practic ne comportăm ca un copil de cinci ani aflat într-un corp de adult.
Și cu siguranță, din cauza obiceiurilor noastre emoționale, este „mai ușor” să alunecăm în nefericire și să îi acuzăm pe toți ceilalți decât să lucrăm conștient pentru găsirea fericirii în noi înşine.
Aducerea la suprafață a vechilor șabloane inconștiente și transformarea lor necesită efort și angajament.
Pentru a crea fericire și dragoste este nevoie de efortul de conștientizare care, la început, poate fi mai provocator decât alegerea vechii opțiuni de a interpreta din nou un model emoțional sau o dramă pentru „a n-a” oară.
Cu ajutorul conștientizării, avem posibilitatea să ne ridicăm deasupra noastră și să stabilim forme alternative de comunicare și exprimare care susțin și hrănesc iubirea.,,
 
Diana & Michael Richardson
 
Cartea a apărut la Editura Ascendent , septembrie 2021/
Detalii și comenzi : carteinspirata@gmail.com