Cărți pentru trup,minte, spirit

Jan. 22, 2021

Această carte este despre bunătate. Ea conţine studii actuale care arată că a fi bun cu ceilalţi e benefic pentru sănătatea ta, şi poveşti care te vor inspira să pui lucrurile de aici în practică şi să le simţi efectele pozitive. „Prefer să simt com­pa­siunea în locul cunoaşterii exacte a definiţiei acestui cuvânt”, spunea undeva Sfântul Toma de Aquino.

Compasiunea în sine reprezintă şi ea o parte a acestei cărţi, pentru că bunătatea este un rezultat al ei. Când simţim şi împărtăşim durerea cuiva, când dorim cu compasiune să i-o alinăm, atunci devenim motivaţi să oferim ajutor şi să arătăm bunătate. Această carte vorbeşte pe scurt şi despre recunoş­tinţă şi despre iertare. Recunoştinţa reprezintă o marcă a bunătăţii pentru că ne face să fim conştienţi de tot ceea ce se află în jurul nostru. Când suntem recunoscători, devenim mai apropiaţi faţă de cei din jur şi mai disponibili să ne exprimăm mulţumirea faţă de ei. A face acest lucru e benefic pentru noi, la fel cum enume­rarea tuturor lucrurilor cu care am fost bine­cuvântaţi e un act de bunătate faţă de noi înşine. Şi iertarea e un mod de a arăta bună­tate faţă de eul nostru interior. Este un mijloc de a ne elibera.

Întreaga lume va fi mai bună când va exista mai multă bunătate în ea. Deci, sper ca această combinaţie de experienţe împărtăşite în legătură cu bunătatea, prezentate alături de studii ştiinţifice, să te inspire să faci la rândul tău cât mai multe acte de bunătate.

Pentru a-ţi veni în ajutor, cartea conţine o serie de exer­ciţii scurte, dar şi sugestii despre cum să repari şi să îmbunătă­ţeşti relaţiile cu cei din jur, crescându-ţi astfel numărul de conexiuni sociale prin capacitatea de a ierta.

Citând un număr consistent de studii ştiinţifice, această carte îţi va arăta că bunătatea te poate face mai fericit. Ea poate ameliora depresia şi poate duce la îmbunătăţirea unor relaţii. E bună pentru inima ta şi pentru sistemul tău imunitar, iar cele mai noi cercetări arată că te poate ajuta să trăieşti mai mult.

Compasiunea aduce şi ea beneficii similare. Cercetări recente legate de „nervul compasiunii” (nervul vag), relevă cum compasiunea joacă un rol mult mai mare decât se credea anterior în menţinerea sănătăţii, reducând inflamaţiile, care sunt cauza unui număr mare de boli, inclusiv a celor cardiace şi a cancerului.

Recunoştinţa e şi ea o sursă excelentă de sănătate. Ameliorează depresia, ne face mai fericiţi, îmbunătăţeşte cali­tatea relaţiilor noastre, reprezintă un tratament eficient pentru insomnie şi ne poate ajuta să trăim mai mult. Acestea sunt doar câteva dintre rezultatele unei cercetări tot mai consistente din domeniul psihologiei pozitive.

Iertarea este, la rândul ei, foarte benefică pentru sănă­ta­tea noastră. Studiile arată că ea ajută la reducerea semnifica­tivă a durerii, furiei, stresului, anxietăţii şi depresiei, dându-ne puterea să avem speranţă pentru viitor. E bună şi pentru inimă, pentru că reduce presiunea arterială şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.

Relaţiile de calitate sunt, de asemenea, un ingredient important al sănătăţii noastre. Ele sunt asociate cu o viaţă mai lungă şi cu şanse mult mai mici de dezvoltare a bolilor cardiace. Oamenii aflaţi în relaţii pozitive sunt, per ansamblu, mai sănă­toşi decât cei care au parte de relaţii de slabă calitate sau decât cei care sunt izolaţi social. O parte dintre motivele ce stau la baza acestui fapt e reprezentată de existenţa „moleculei fericirii”, adică a oxitocinei. Când putem intra într-o legătură puternică cu cineva, oxitocina abundă în creierul şi în corpul nostru. Efectele ei sunt multiple: ne face mai apţi să avem încredere, să fim mai generoşi, ne ajută să menţinem presiunea arterială la un nivel scăzut, vindecându-ne rănile şi prevenind afecţiuni ale sistemului cardiovascular. 

Cartea de faţă descrie şi impactul unui mediu plin de iubire şi bunătate asupra creierului copiilor. Punerea în paralel a cazurilor de copii crescuţi în orfelinate cu cei crescuţi într-un cămin stabil, arată existenţa unor diferenţe semnificative în structura cerebrală. 

Deşi plină de studii ştiinţifice, această carte nu este una de tip academic, ci este una adresată tuturor cititorilor: adoles­cenţi, studenţi, terapeuţi, profesionişti din domeniul medical, doctori, asistente, politicieni, chiar şi cadre didactice univer­sitare care vor să parcurgă o lectură relaxantă. Cartea este, fără doar şi poate, adresată „omului obişnuit”.

Una dintre cele mai interesante concluzii ale sale e că bunătatea se află în natura noastră umană. Creierul şi sistemul nervos au evoluat în istoria umanităţii într-un mediu marcat de cooperare strânsă şi de legături cu cei din jur, în care bunătatea a reprezentat o unealtă necesară supravieţuirii. De fapt, putem spune că suntem construiţi genetic pentru a fi buni cu ceilalţi. De aceea ne face bine să arătăm bunătate. Şi tot de aceea, când nu facem acest lucru sau când nu arătăm compasiune, recunoştinţă sau iertare, sistemul nostru nervos devine stresat, iar asta nu e bine pentru sănătatea noastră.

 O formă de bunătate care adesea ne scapă din vedere e cea faţă de noi înşine. Puţini dintre noi au cu adevărat grijă de sine, şi sper ca această carte să motiveze oamenii să acorde mai multă atenţie acestui aspect.

La finalul cărţii se află „Provocarea celor 21 de zile de bunătate”, pe care poate vei dori să o încerci. Mai e şi o secţiune adresată profesorilor, care conţine o serie de idei pentru a-i ajuta pe copiii de toate vârstele să dezvolte un comportament caracterizat prin bunătate. Şi mai e o listă cu 50 de acte de bunătate care te vor ajuta să porneşti pe acest drum.

Sper că îţi va face plăcere să parcurgi paginile care urmează. Scrierea lor mi-a adus multă mulţumire.

 

  • Pagini 245
  • Format 13 x 21,5 cm
  • Traducătoare Adina Baya

Cartea poate fi comandată la adresa de e-mail:  cartepentrumine@gmail.com sau la spiritsidestin@gmail.com, la pretul de 27 lei.

Taxele de expediție sunt suportate de beneficiar.

..................................................................................................................

 

 

 

 

 

Jan. 4, 2021

,,Conceptul de echilibru ne defineşte Universul. Cosmosul, împreună cu planeta noastră, anotimpurile, apa, vântul, focul şi pământul sunt într-un echilibru perfect. Noi oamenii suntem singura excepţie.

Această carte este încercarea mea de a te ajuta să restabileşti acest echilibru natural în toate aspectele vieţii tale. A fi în echilibru nu are neapărat legătură cu adoptarea de noi strategii pentru schimbarea comportamentelor, ci mai degrabă cu reorganizarea gândurilor, astfel încât să creezi un echilibru între ceea ce doreşti şi modul în care-ţi trăieşti viaţa de zi cu zi.

Atunci când editoarea mea a terminat de citit această carte, mi-a scris acest mesaj pe copertă: „Wayne, a fi în echilibru este minunat! Toţi cei care vor citi această carte se vor simţi revitalizaţi. Mă simt de parcă mi-am regăsit echilibrul cu mine însămi.” Sunt convins că şi tu vei avea acelaşi sentiment plăcut de conştientizare a echilibrului perfect în care se află Universul nostru în timp ce citeşti şi adopţi aceste nouă principii. Exact la asta mă gândeam în timp ce permiteam acestor idei să curgă prin mine şi să se materializeze în aceste pagini.

Iubesc această carte. Iubesc senzaţia pe care o am atunci când o ţin în mână şi iubesc mesajul pe care-l are pentru tine. Fie ca tu să foloseşti aceste principii în fiecare zi pentru a reveni în acel loc perfect echilibrat din care provii.,,

-Autorul -

.........................

 Cartea poate fi comandată la adresa de e-mail: cartepentrumine@gmail.com sau la spiritsidestin@gmail.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Dec. 1, 2020

,,Descoperă sofrologia pentru starea ta de bine,, , scrisă de psiholog Lorena Luchian, este o carte- resursă pentru aducerea și păstrarea armoniei și echilibrului în viața noastră. 

Sofrologia este o știință ale cărei baze le-a pus neuropsihiaatrul de origine columbiană Alfono Cycedo. Aceeastă știință studiază conștiința umană aflată în armonie și recomandă exerciții eficiente și accesibile, pentru corp și minte.

Prin aceste exerciții cuprinse în carte cât și prin informațiile teoretice lecturate, cititorii regăsesc calea către serenitate, către eliminarea blocajelor, către eliberarea de tensiuni, stres și anxietate.

Cărtea e  disponibilă în rețeaua de disstribuție a editurii și poate fi comandată și la adresa:  carteinspirata@gmail.com

...................................................................