Clara Toma: editor, fondator și coordonator de edituri

 

În 2005 am renunțat la profesia de jurist, care simțeam că nu îmi mai mulțumește ființa și nu mă mai reprezintă și am înființat Editura Ascendent, din pasiune pentru cărți și din entuziasm pentru tot ce înseamnă călătoriile în lumea interioară. Editura Ascendent, îndemnând spre Evoluție prin Cunoaștere,  are ca obiectiv să aducă la lumina tiparului cărți pe teme de Comunicare, Psihologie, Terapii Complementare, Spiritualitate.

 Mai multe despre aceste cărți și autorii lor vă invit să descoperiți pe acest site: www.edituraascendent.ro  

În 2018 am simțit în adâncul ființei mele o chemare spre a înființa o nouă editură, care să ia o direcție diferită de cea a Editurii Ascendent. O direcție care să conducă spre Transformări interioare prin intermediul literaturii, al exprimărilor poetice, al trăirilor celor mai frumoase, ascunse în sufletul fiecăruia din noi.

Am înființat Clara Toma Publishing House, un “copăcel” pe care mi-aș dori să îl cresc împreună cu voi, cei care veți scrie sau veți citi cărțile acestei edituri, despre care vă invit să aflați mai multe aici: 

www.ctpublishinghouse.simplesite.com 

Iar la finalul anului 2020 am creat o nouă editură, Carte Inspirată, pe care vreau să o dedic publicării unor cărți de poezie,artă, spiritualitate, acelor cărți care se simt inspirate să vină către această editură și care mă vor inspira să le devin editor.

Sper din toată  mea ca fiecare din cărțile publicate sau scrise de mine să își găsească un loc în  ta.

 

 Cu drag de cărți și de oamenii care îndrăgesc cărțile,

Clara Toma

Despre mine ca autor

Am scris de când mă știu și am scris pentru mine în primul rând. Mi-am spus însă mereu că dacă ceea ce scriu atinge și sufletul sau mintea altcuiva, e și mai bine.

Despre cartile publicate cât și scrieri nepublicate în cărți poți găsi aici:

www.exprimarileclarei.simplesite.com

www.edituraascendent.ro 

www.ctpublishinghouse.simplesite.com

www.claratoma.simplesite.com

www.efrumos.simplesite.com 

........................................................

Catalizator de Transformare

 

Despre mine ca persoană în perpetuă transformare:

...devin ceea ce imi este menit sa fiu acceptand si iubind ceea ce Sunt...

 

Ce  pot oferi celorlalti :

Dupa ani de transformari profunde, care au implicat deopotriva: reusite si nereusite, invatari, uitari, reinvatari, suisuri si coborasuri, pierderi si castiguri, speranta si deznadeje, drumuri noi si renuntari, am inteles ca a acorda atentie si iubire fiintei proprii este una din cele mai intelepte decizii din viata, am realizat ca a investi in propria Ființă este una din cele mai profiabile investitii, am acceptat ca fara a te iubi pe Tine, fara a te accepta asa cum esti si fara a-ti da respectul cuvenit, nu vei putea sa iubesti, accepti, respecti cum se cuvine pe cei din jur si nici ei pe tine. 

Experienta transformarilor mele cumulata cu formarile e care le am in domeniul comunicarii si al dezvoltarii personale este o Resursa pe care o pot oferi celor care au nevoie de ea, prin seminariile, atelierele, conferintele  pe care le sustin si/sau le organizez, prin cartile si articolelele pe care le scriu/editez si prin consilierea individuala pe care o propun.

 Fiecare poate calatori sau evolua de unul singur. Sau putem face calatoria  catre viata pe care o dorim, impreuna cu altii.  Pot fi alaturi de cei care isi doresc un ghid in Calatoria de cunoastere si crestere interioara . 

Drumul către  ceilalți trece prin Noi înșine.

 

Clara Toma

 

Experienta profesionala:

 Incepand din 2005 pana in prezent:

👍Am organizat si sustinut peste 500 de cursuri , seminarii, ateliere, work-shop-uri, conferinte, lansari si prezentari pe teme de de comunicare, dezvoltare personala, creativitate, terapii complementare.

👍Am scris si publicat sute de articole pe teme de comunicare, dezvoltare personala si peste 20 carti de specialitate si beletristica.

👍Am creat  Editura Ascendent, al carei manager sunt si in prezent.

👍Am infiintat, impreuna cu Luminita Baltaretu, Asociatia Lumina si Claritate, ce are ca obiectiv promovarea comunicarii eficiente si a dezvoltarii personale.

👍Am creat revista Sens si Consens, prima revista de dezvoltare personala si comunicare. Aceasta a aparut in 11 numere tiparite, iar din acest an urmeaza sa apara on-line.

👍Am urmat numeroase formari, in comunicare relationala, Nlp, Coaching, Analiza Tranzactionala, Consiliere Vocationala, Terapii complementare.

 

O parte din cursurile și formările  la care am participat și diplomele/atestatele aferente sunt prezentate în cele ce urmează.

Formări și transformări

Adaug, în secțiunea care urmează, o enumerare a celor mai importante cursuri /formări /ateliere și work-shop-uri pe care le-am urmat/absolvit, în domeniul comunicării, dezvoltării personale și în alte domenii cu impact asupra transformării interioare.

Școala de Coaching

Gendai Reiki gr.1-4

Gestalt

N.L.P.

Comunicare relațională/ESPERE

În perioada 2006-2009 am urmat programul de formare și formare complementară în comunicare relațională în baza metodei ESPERE, organizat de Centrul Amaneser în colaborare cu Centrul ADRES Paris.

Total ore de formare: 400. 

Școala de scris

Consiliere vocațională

Competențe formator

Diverse

Aromaterapie

Ayurveda 

Metoda Ascultă-ți corpul

Psihosexologie

Cursuri Master Psihologia cuplului și Familiei

Cursuri formare în hipnoză 

Analiză tranzacțională