Mar. 6, 2021

,,Viata ta este ceea ce gandurile tale o fac sa fie,,- James Allen

Iată o poveste care mie îmi place mult şi al cărei tâlc sper să atingă fiinţa oricui va fi să o citească…

A fost odată un om sărac care-şi purta povara gândurilor pe un drum de la marginea unei păduri… Fiind obosit, s-a aşezat să se odihnească, sprijinindu-se cu spatele de un copac. Dar omul nu ştia că acel copac avea puteri magice, că îndeplinea toate dorinţele celor care-l atingeau.

Pribeagul se gândi mai întâi ce bine i-ar prinde un pahar cu apă. Şi…brusc, se trezi că ţine în mâna un pahar cu apă limpede. Surprins, a ţinut un timp paharul în mâna, dar în final a decis să-l bea.

Apoi, îi trecu prin gând: “ce mi-aş dori acum ceva să mănânc…,, Şi dintr-o dată se trezi cu mâncare alături.

“Se pare că dorinţele mi se împlinesc” gândi omul, mirat. Drept care rosti cu voce tare: “vreau o casă minunată !” Şi casa minunată apăru lângă el. Apoi îşi dori şi o femeie superbă şi inteligentă, cu care să-şi împartă norocul. Când i s-a realizat şi această dorinţaă, omul i-a zis femeii de lângă el: “Stai puţin, ce se întâmplă aici? N-am eu aşa noroc! Nu mi se pot întâmpla atâtea lucruri minunate tocmai mie!”

În momentul în care a rostit aceste cuvinte…toate au dispărut.

“Ştiam eu că nu poate fi adevărat…era totul prea frumos”  zise omul clătinând din cap…

Apoi s-a ridicat de sub copac şi a pornit pe drumul de la marginea pădurii, purtându-şi trist povara propriilor gândurilor…

(fragment din cartea Realitatea Finală, Balogh Bela, Editura Ascendent)

Clara T❤