Jan. 17, 2018

Astazi...

De o viata citesc carti care... m-au crescut si m-au bucurat.
De peste zece ani editez si scriu carti prin care imi doresc sa contribui la cresterea si la bucuria celor care le citesc. In fiecare carte citita, scrisa sau editata mi-am lasat parti din suflet si mi-am (re)gasit alte parti de suflet.
,,Astazi...,, este pentru mine o carte speciala, o simt foarte aproape de mine .
Da, m-am trezit intr-o dimineata de aprilie cu ideea ei in minte si in suflet. Am luat-o ca pe un joc, ca pe o idee hazlie de copil nastrusnic. ,,Ce-ar fi, intr-o zi, sa chem o multime de oameni in jurul meu si sa ne povestim un pic din viata? asa...simplu si pur, sa ne deschidem mintea si inima , sa le punem in palma sub forma de cuvinte, sa le privim ? Sa ne bucuram impreuna de frumusetea, stralucirea, bogatia, diversitatea si unicitatea mintilor si sufletelor noastre? Cum ar fi?,, Imi imaginam cum ar fi si simteam Bucurie, bucurie, atata bucurie incat nu stiam ce sa fac cu ea. Asa ca am vrut sa-mi impart bucuria acestui joc imaginar cu oricine o vrea sa vina spre el.
Am scris la repezeala anuntul despre acest joc sub forma unei carti in care fiecare isi scrie propria fila de jurnal, in una si aceeasi zi: 30 aprilie. Am postat pe pagina mea(de facebook), am trimis si mesaje cu invitatia unor oameni pe care-i cunosc personal, i-am rugat sa dea invitatia mai departe daca vor... si jocul a prins contur.
...136 de oameni, trairile, gandurile actiunile lor de-a lungul unei zile oarecare. despre asta este cartea ,,Astazi...,,.

Am scris-o impreuna.

,,Astazi...,, este un joc pe care l-am inventat pentru ca am vrut sa fim mai aproape. Eu mai aproape de mine. Tu mai aproape de Tine. Eu mai aproape de Tine. Tu mai aproape de Mine.
Mai aproape de noi insine. Mai aproape de celalalt. Mai aproape de vietile noastre.


Daca iti place, poti continua jocul acesta in fiecare zi...
Si ii poti invita si pe altii... sa scrie, sa citeasca ori sa povesteasca ceva despre ei...
...Ceva despre ,,Astazi...,,

Clara Toma

------------------------

Cartea, publicată la Editura Ascendent, poate fi găsită în rețeaua de distribuție a Editurii sau poate fi comandată  la adresa de e-mail: cartiascendent@gmail.com