Jan. 12, 2018

Cine esti tu ? - Lise Bourbeau

 

 

,,Eşti un suflet care evoluează pe Pământ. Pentru a putea trăi în planul terestru, sufletul tău va avea nevoie de un vehicul - corpul tău. Sufletul se află în centrul acestui vehicul, adică în zona inimii. Iar menirea sufletului tău aici, pe pământ, este să atingă armonia, fericirea totală. Singurul mod prin care îşi poate împlini menirea este dra­gostea necondiţionată. Nu întâmplător sufletul este situat în zona inimii! Deschizându-ne inima, ajutăm sufletul să evolueze. Iar corpul nostru, vehiculul, este expresia trăirilor sufletului nostru. Pe măsură ce sufletul va evolua, vehiculul său se va apropia şi el de perfecţiune. Dacă înveţi să-ţi stăpâneşti experienţele de viaţă în cele din urmă vei  ajunge să fii stăpân/ă în întregime pe simţurile tale.

 

Pământul poate fi comparat cu o şcoală unde venim să învăţăm, să dobândim noi cunoştinţe pentru a ne descoperi pe noi înşine şi pentru a afla ce anume din noi trebuie schimbat ca să ajungem la fericirea perfectă - raţiunea noastră de a fi. Într-adevăr, tot ce se întâmplă aici, pe pământ, se aseamănă cu ceea ce se întâmplă într-o şcoală.

Imaginează-ţi că te-ai hotărât să mergi la universitate. Ai intenţii bune: vrei să înveţi. Să presupunem că vrei să devii inginer. Te înscrii la facultate şi începi să mergi la cursuri. Descoperi însă destul de curând că este mult mai greu decât credeai. În plus, condiţiile de la universitate nu sunt dintre cele mai bune, oamenii pe care-i întâlneşti nu sunt atât de drăguţi, profesorii nu-ţi plac pe cât ţi-ai fi dorit... În fine, e cu totul altfel decât ţi-ai imaginat. Eşti liberă să alegi: poţi să laşi totul baltă şi să te apuci de altceva, să nu-ţi mai împlineşti dorinţa. Sau, dimpotrivă, te poţi hotărî să fii mai tolerantă şi vei descoperi dintr-o dată că, de fapt, condiţiile nu sunt chiar atât de neplăcute cum ţi s-au părut la început; acum vezi totul cu alţi ochi.

De fiecare dată când revenim pe pământ, o facem pentru a urma un alt curs, pentru a învăţa ceva nou. Tot ce învăţăm are rolul de a ne ajuta să-i iubim mai mult pe cei din jur, să iubim natura, să intrăm într-un contact tot mai strâns cu Dumnezeu, creatorul acestui univers, care se află, de fapt, în fiecare dintre noi.

Chiar şi cei mai luminaţi savanţi, cei mai mari creatori de pe planetă trebuie să-şi pună cercetările în serviciul uma­nităţii, pentru ca toată lumea să cunoască această nesfârşită armonie. Oricine îşi investeşte talentul, energia sau timpul în ceva care intră în contradicţie cu legile dragostei va trebui să plătească scump. Acum sau într-o viaţă viitoare, depinde de fiecare individ.,,   

- Lise Bourbeau -

----------

 Cartea, publicată la Editura Ascendent, poate fi găsită în rețeaua de distribuție a Editurii sau poate fi comandată  la adresa de e-mail: cartiascendent@gmail.com