Cărți care te transformă

Apr. 6, 2021

Aveți impresia că vă învârtiți într-un cerc în parcursul personal? Repetați o situație dificilă pe care o credeați încheiată? 

Această carte a autoarei Lise Bourbeau poate oferi răspunsurile potrivite.

O carte în care autoarea demonstrează faptul că toate dificultățile de ordin fizic, emoțional sau mental își au originea în cinci răni sufletești: respingere, abandon, umilire, trădare, nedreptate.

Datorită descrierii acestor răni cât și a măștilor create de fiecare din noi pentru a nu ne vedea, simți rănile, cartea ne ajută să descoperim cauzele subtile, emoționale ale unor situații problematice din viața noastră.

Cartea permite demersul de vindecare ce va conduce spre a deveni noi înșine și de a trăi o viață împlinită.

.......

Cartea este disponibilă în rețeaua de distribuție a editurii și se poate comanda si la : carteinspirata@gmail.com

Feb. 23, 2021

,,Aşa cum nu poţi privi Soarele, nu te poţi uita la chipul celui iubit”– proverb japonez.

 ,,Un preot a murit recent în împrejurări foarte stranii. El a fost preot la un templu ce aparținea uneia dintre sectele budiste mai vechi, într-un sat de lîngă Osaka.(...)

Oamenii din parohia sa îl considerau un preot neprihănit și învățat, iar ei aveau dreptate. Femeile nu credeau doar în virtutea sau în învăţătura sa: el poseda puterea nefericită de a le atrage, independent de propria sa voință, doar ca un simplu bărbat. Era admirat de ele, chiar şi de femeile din alte parohii, de asemenea, într-o manieră nu prea cucernică, iar admiraţia lor interfera cu studiile sale şi îi tulbura meditațiile. Ele găseau pretexte fără cusur pentru a vizita templul la orice oră, doar să se uite la el și să-i vorbească. (...)

Fetele se aruncau la picioarele sale, rugîndu-l în zadar să le iubească. Scrisori de dragoste i se trimiteau constant, scrisori ce niciodată nu au primit răspuns. Unele erau scrise în acel stil clasic enigmatic, ce vorbește despre „perna de piatră a întîlnirii”, „valurile de pe umbra unui chip” sau „izvoare ce se despart pentru a se reuni.” Altele erau directe şi sincer tandre, pline de patosul primei mărturisiri de dragoste a unei fete.

Pentru o lungă perioadă de timp, astfel de scrisori nu l-au impresionat pe tînărul preot, acesta avînd înfăţişarea exterioară a unui Buddha, din al cărui chip părea că este făcut. În realitate însă, el nu era un Buddha, ci doar un om slab, iar poziția sa era încercată.

Într-o seară a venit la templu un băiețel, care i-a dat o scrisoare, a șoptit numele expeditorului și a fugit în întuneric. Potrivit mărturiei ulterioare a unui slujitor, preotul a citit scrisoarea, a introdus-o în plic şi a pus-o pe rogojină, lîngă perna pe care îngenunchea pentru meditaţie. A stat mult timp nemișcat, cufundat în gîndurile sale, a căutat cutia de scris şi a compus el însuși o scrisoare, adresată superiorului său spiritual, pe care a lăsat-o pe pupitru. Apoi s-a uitat la ceas şi într-un mers al trenurilor scris în limba japoneză. Era tîrziu, iar vîntul nopţii întunecat. El s-a înclinat, pentru un moment de rugăciune în fața altarului, apoi s-a grăbit să iasă în beznă,  ajungînd la calea ferată exact la timp pentru a îngenunchea între şine, înfruntînd zgomotul şi năvala expresului de la Kobe. Iar în momentul următor, toţi cei care adoraseră frumusețea stranie a acelui om, ar fi ţipat privind, chiar şi la lumina lanternei, ce mai rămăsese din biata făptură pămînteană, pătînd calea ferată.

Scrisoarea scrisă superiorului său a fost găsită. Aceasta conținea o declarație sinceră în sensul că, simţind puterea sa spirituală îndepărtîndu-se, el se hotărîse să moară pentru a nu păcătui.

Cealaltă scrisoare a fost găsită în acelaşi loc unde fusese lăsată pe podea – o scrisoare scrisă în limbajul folosit de femei, în care fiecare silabă aduce o mică mîngîiere de umilință. (...) În limba noastră engleză, incomparabil mai aspră, ar putea fi redată în mod imperfect astfel:

,,A-mi lua o astfel de libertate înseamnă poate să-mi asum prea mult; cu toate acestea, simt că trebuie să vorbesc cu dumneavoastră, și, prin urmare trimit această scrisoare. În ceea ce privește sinele meu smerit, trebuie să spun doar că, prima dată cînd v-am văzut în perioada Festivalului Ţărmului Îndepărtat, am început să mă gîndesc, iar de atunci, nici măcar pentru o clipă, nu am putut să uit. Din ce în ce mai mult mă scufund în fiecare zi în acel gînd despre dumneavoastră ce creşte continuu. Atunci cînd dorm visez, iar cînd mă trezesc şi nu vă văd, îmi amintesc că nu a existat nici un adevăr în gîndurile mele de noapte şi nu pot face nimic decît să plîng. Iertaţi-mă că, fiind născută ca femeie în această lume, ar trebui să rostesc dorința mea pentru favoarea imensă de a nu a părea nesuferită pentru cineva atît de deosebit. Poate par nesăbuită și fără delicatețe, permiţînd inimii mele să fie torturată astfel, gîndind la cineva cu mult mai presus decît mine. Ştiind doar că nu-mi pot stăpîni inima dincolo de adîncurile ei, am îngăduit acestor cuvinte să ia formă, ca să le scriu cu pensula mea nepricepută şi să vi le trimit. Mă rog ca să mă socotiţi vrednică de milă şi vă implor să nu îmi tri­miteţi cuvinte crude în răspuns. Vă rog să fiţi plin de compasiune, văzînd în aceasta doar revărsarea sentimentelor mele umile. Consimţiţi să judecaţi divin şi drept – fie chiar şi cu cea mai puţină bunătate – acestă inimă care, singură în marea ei suferinţă, îndrăzneşte să vi se adreseze. În fiecare moment voi spera şi voi aştepta un răspuns îmbucurător. În ceea ce privește toate lucrurile ce le întreprindeţi, vă urez să vă fie favorabile. 

Această scrisoare pleacă astăzi, întîi august – de la o persoană de onoare cunoscută, către cel iubit şi dorit.,,

Fragment din cartea Kokoro - păreri și ecouri despre viața interioară japoneză. Autor: Lafcadio Hearn.

Traducerea: Neculai Amălinei

Publicată la Editura Ascendent, 2021. Disponibilă pentru începând cu luna martie în rețeaua de distribuție a editurii și prin comenadă la adresa de e-mail: cartiascendent@gmail.com

.............................................................

Jan. 22, 2021
,, Bolile vin dintr-o lipsă de dragoste. Se spune că dragostea vindecă tot. Atunci, dacă e adevărat, n-ar ajunge să aducem dragoste ca să ne vindecăm? E ca și cum dragostea ar trebui să intre prin anumite porți pentru ca vindecarea să aibă loc, prin aceste porți care au fost închise dragostei în momentul rănilor mele anterioare. ,, (...)
,,Unul din scopurile acestei cărți este de a arăta că la ceva care nu este vizibil, așa cum sunt gândurile și emoțiile, răspund reacții fizice măsurabile, care de multe ori se prezintă sub formă de boală. Se poate ca schimbând gândurile și emoțiile să îmi regăsesc sănătatea? Afirm că da!,, (...)
,, Căci singura mea putere adevărată, este puterea asupra mea. Sunt creatorul vieții mele. Și cu cât sunt mai conștient de asta, cu atât mai mult pot să fac schimbările potrivite în viața mea.,, afirmă Jacques Martel, autor de notorietate internațională.
 
Dicționarul cauzelor subtile ale îmbolnăvirii -  se vrea a fi un instrument al căutării de sine și al deschiderii conștiinței- este disponibil, începând din ianuarie 2021, într-o ediție nouă, revizuită, publicată la Editura Ascendent.
 
Să fie de folos !
 
 
Dicționarul poate fi comandat la adresa de e-mail: cartiascendent@gmail.com
 
 Clara Toma, Editor
 
.............................................................................................
Jan. 8, 2021

Prin aceasta carte, care se vrea a fi o continuare de natura practica a celebrei carti ,,Cele 5 rani care ne impiedica sa fim noi insine,,, veti invata sa recunoasteti mecanismele ranilor si sa depistati cand sunt activate.

Constientizarea facuta in variatele situatii concrete in care ego-ul va dirijeaza gandurile, cuvintele si actiunile, este o conditie indispensabila vindecarii.

Punand in practica ideile prezentate in carte, treptat, procesul de vindecare a ranilor se intensifica iar rezultatele asupra calitatii vietii vor fi benefce si vizibile.

Lectura placuta si de folos !

Editor al versiunii in limba romana:

Clara Toma

--------------------------------------------

 Cartea, publicată la Editura Ascendent, poate fi găsită în rețeaua de distribuție a Editurii sau poate fi comandată  la adresa de e-mail: cartiascendent@gmail.com

Nov. 2, 2020

Acest joc de carti a fost conceput de autoare ca un instrument practic prin care este facilitat si intensificat procesul de vindecare a ranilor emotionale, dupa ce acestea au fost constientizate.

Pentru constientizarea ranilor recomandam cartile ,,Cele 5 rani care ne impiedica sa fim noi insine,, si ,,Vindecarea celor 5 rani,, , autor Lise Bourbeau, carti publicate la Editura Ascendent.

Urmand sugestiile si recomandarile facute prin cardurile de joc , veti constata diminuarea efectelor negative ale ranilor sufletului, veti deveni, treptat, stapanii propriei vieti , ceea ce va permite sa va manifestati din plin nevoile fiintei si sa atingeti pacea interioara.

Editor al versiunii in limba romana: Clara Toma

-----------------------

 Cartile de joc, aparute la Editura Ascendent, pot fi găsite în rețeaua de distribuție a Editurii sau poate fi comandate  la adresa de e-mail: cartiascendent@gmail.com